Siber Dayanıklılık Zirvesi (SDZ’24) Üsküdar Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi

Siber Dayanıklılık Zirvesi (SDZ’24), Bilgi İletişim Güvenliği, Uyum ve Siber Dayanıklılık Derneği (BİGUS) ile birlikte Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde 19 Eylül 2024’te gerçekleştirildi. Alanında uzman isimlerin katıldığı zirvede siber dayanıklılık gündemi ele alındı ve düzenlenen altı farklı oturumda konuklara yeni bakış açıları sunuldu. Açış konuşmalarını Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türker Tekin ERGÜZEL ve BİGUS Yönetim Kurulu Başkanı Cem HACIZADE gerçekleştirdi. Devletlerin birbirleriyle olan mücadelelerinde sadece konvansiyonel araçların değil, konvansiyonel olmayan araçların da kullanıldığına, hibrit savaşların artık zaman içerisinde daha çok yaşanacağına, siber güvenliğin de bu hibrit savaşlarda önemli bir yerinin olduğuna dikkat çekildi.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda altı farklı oturum şeklinde gerçekleştirilen zirveye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Bilgi ve İletişim Güvenliği Uyum Baş Denetçisi Cenk Erim TEZEL’in moderatörlüğünde düzenlenen Yazılım/Uygulama Güvenliği Siber Dayanıklılık başlığı altındaki “Siber Güvenlik Mimarisi ve Yazılım Uygulama Güvenliği: Yazılım Savunma Katmanları ve Gereksinimleri” oturumunda Bilgisayar Mühendisleri Odası Siber Güvenlik Çalışma Grubu Başkanı Savaş ULUÇAY da bir konuşma yaptı. Zirvenin diğer oturumlarında aşağıda belirtilen konularda konuşuldu.

Dijital Dönüşüm ve Siber Dayanıklılık: “Regülasyon ve Uyumluluk: Veri Koruma Yasaları ve Standartlar”

Adli Bilişim Siber Dayanıklılık: “Dayanıklı Gelecek İçin Bilgi Güvenliği: Adli Bilişimde Riskleri Yönetme Yolları”  

“Sıfır Güven ve Siber Dayanıklılık” 

“Yeni Nesil Siber Tehditler ve Eğilimler”

Sivil Havacılık Sektörü Siber Dayanıklılık: “Havacılık Endüstrisinde Veri Güvenliği: Uçuş Bilgileri ve Yolcu Verilerinin Korunması”

Oturumların sonlanmasının ardından tüm konuşmacılara plaket takdim edildi ve öğrencilere “Siber Güvenlik-Türkiye’nin Siber Gücü ve Dünyadan Örnekler” adlı kitap hediye edildi. Zirve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.



© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası