30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!

Bugün 30 Ağustos, üzerinde yaşadığımız topraklardan bizleri silmek isteyen, bağımsızlık hakkımıza göz koyan, işgalci, sömürgeci, batı emperyalizmine karşı kazanılan büyük zaferin yıl dönümü.

Bugün 30 Ağustos, sadece bir ulusun kendi kaderini tayin hakkını ele aldığı değil aynı zamanda mazlum uluslara da özgürlük ve bağımsızlık yolunu açan, umut aşılayan bir zaferin yıl dönümü.

Bugün 30 Ağustos, bu ülkenin kadınları ve erkekleri olarak eşit haklarla, laik, çağdaş, demokratik bir hukuk devleti kurabilmemizi, cumhuriyetimizi ilan edebilmemizi olanaklı kılan en önemli zaferin yıldönümü.

Ancak 102 yıl sonra bugün;

Eğitim sistemi bilimsellikten gün geçtikçe uzaklaştırılan,

Gelecek kaygısı yaşayan gençlerini çaresiz bırakan, refah içinde çağdaş yaşam standartlarına uygun şartlarda hayatlar sunamadığı için onların başka ülkelere göç etmesine sebep olan,

Doğal afetlerle mücadelede yetersiz kalan,

Kadın cinayetlerini durduramayan,

Şiddetin sokaklara indiği, hatta akıl almaz bir şekilde sokak hayvanlarına yöneldiği,

Savaşın zorluklarından kaçan başka ülke vatandaşlarının göç yolculuğunun önemli bir durağı haline gelmiş ve plansız mülteci akını ile baş edemeyen,

Ciddi bir ekonomik krizin içinde olan ve çalışanlarının büyük bir çoğunluğunun açlık sınırında ya da altında yaşadığı

bir ülkenin halkı olarak bizler tarihimizin bu önemli zaferini ve bu zaferin kazanıldığı günleri, o günlerin şartlarını yeniden hatırlamalı ve muhtaç olduğumuz kudretin, mücadele ruhunun ve azminin içimizde olduğunu unutmamalıyız.

Bilgisayar Mühendisleri Odası olarak, bu büyük zaferin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin sağladığı değerlerin ve kazanımların bilinciyle, sorumluluğumuzun farkında olarak ülkemizin hak ettiği teknolojik gelişimi için, çağdaş, laik, eşit ve demokratik bir uygarlık seviyesine ulaşması için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu özel günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını sevgi ve saygıyla anıyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

TMMOB

Bilgisayar Mühendisleri Odası

7. Dönem Yönetim Kurulu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası