Genç Meslektaş Adaylarımıza 12 Altın Öğüt
Bilgisayar Mühendisleri Odası olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da, üniversiteye giriş sınavı sonucunda bilgisayar mühendisliği ve ilgili bölümleri kazanarak mesleğimize ilk adımı atan meslektaş adaylarına 12 altın öğütle “hoş geldiniz” diyoruz…
Aramıza Hoş Geldiniz
Uzun ve zorlu bir üniversiteye hazırlık sürecinin ardından bilgisayar, bilgisayar bilimleri, bilgisayar ve enformatik, bilgisayar sistemleri, bilgisayar ve kontrol, yazılım, bilişim sistemleri, yazılım ve bilişim mühendisliği bölümlerinden birini kazanarak meslektaşımız olmak üzere yola çıktınız.
Sizleri en içten başarı dileklerimizle kutluyoruz.
Heyecanlarınızı paylaşarak sizler için 12 Altın Öğüt derledik.
Umarız, öğrenim ve meslek yaşamınız boyunca önerilerimizin yararlarını görürsünüz.
Şimdi ve sonrasında gerek duyduğunuz her an meslek odanız yanınızda olacaktır.
Yolunuz açık olsun!…
Genç Meslektaş Adaylarımıza 12 Altın Öğüt
- Adayı olduğunuz mesleğin, bilimin diğer alanlarına ve toplumsal yaşama etkisini düşünerek, teknoloji üreterek dünyayı dönüştüren heyecanlı bir serüvene hazır olun! Yaratıcılığınızla doyasıya üretin, kendinizi geliştirin.
- GNU/Linux kurun ve kullanın. Öğrenciliğiniz ve meslek yaşamınız boyunca Özgür Yazılımları yeğleyin. Özgür yazılım topluluğunun parçası olun.
- Ortak yazılım geliştirme ve yazılım sürümlerini izleme olanağı sağlayan araçları (örneğin: git) kullanın; diğer yazılımcıların kodlarını paylaştıkları platformlara üye olup onların kodlarını inceleyin, kendi yazdığınız kodları paylaşın.
- Yazılım teknolojilerindeki ve bilgisayar bilimlerindeki gelişmeleri izleyin. (Kaynaklar: Slashdot, HackerNews, Wired vb.)
- Tek bir platform ve teknolojiye bağımlı olmayın.
- Mutlaka her şeyin yedeğini alın.
- Hata yapmaktan, sistemlerin çökmesinden korkmayın. (Yedeğiniz varsa – bkz. 6. öğüt.)
- Mesleğinizin yalnızca teknik değil, toplumsal boyutunu da düşünün. Meslek etiği ve ilkelerine uyun.
- Bilgisayar başında duruş ve oturuşunuza dikkat edin, spor yapın.
- Arama motorlarını iyi kullanmayı, doğru kaynaklara ulaşmayı öğrenin, “Ctrl+C – Ctrl+V” tuş bileşimlerine elinizi alıştırın. Yararlandığınız kaynaklara gönderme yapmayı, referans göstermeyi unutmayın.
- İletişim becerilerinizi geliştirin. Başkalarının deneyim ve görüşlerinden yararlanın; kendi deneyimlerinizi paylaşın. Hem paylaşmanın tadını çıkarıp mutluluğunu yaşayın hem de paylaşmanın her şeyi ne kadar kolaylaştırdığını görün.
- BMO-Genç üyesi olun. Odanın eğitim ve etkinliklerinden yararlanın; beklentilerinizi, sorunlarınızı Oda’ya iletin. Oda çalışmalarına katılın, mesleğinizi yüceltin!