Yapay Zekâ ve Felsefe Semineri
SEMİNER
Seminer, Bilgisayar Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, ODTÜ Mezunları Derneği ve Felsefeciler Derneği işbirliğiyle 6 Nisan 2019 Cumartesi günü ODTÜ Felsefe Bölümü ve Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyelerinin katkılarıyla ODTÜ Mezunları Derneğinde saat 14.00 – 17.00 saatleri arasında düzenlenecektir.
KONUŞMACILAR
Doç. Dr. Yavuz ADUGİT
1973’te Van’da doğdu. Ankara Üniversitesi DTCF Felsefe Bölümünü bitirdi. Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümünde hazırladığı “Postmodern Etik Üzerine Bir İnceleme” adlı teziyle yüksek lisans derecesini, “Etikte Akıl ve Duygu İkilemi” adlı teziyle doktor unvanını aldı. Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında doçent unvanını alan Adugit, Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümünde öğretim üyesidir. Etik, estetik, özgürlük felsefesi, postmodernizm ve sinema teorisi üzerine çalışmalar yapmaktadır.
Kitapları: Şeyler ve İnsanlar (deneme), Etikte Akıl ve Duygu Çatışması: Akılcı Perspektif (felsefe), Çocuklara Bırakmak Aşkları (şiir), Var Olma Krizi (sinema, yayına hazırlanmaktadır).
Önemli Not: Doç. Dr. Yavuz Adugit, seminer öncesinde “HER” (Aşk) filminin izlenmesini önermektedir.
Doç. Dr. Aziz ZAMBAK
Lisans derecesini ODTÜ Felsefe Bölümünden, yüksek lisans ve doktora derecelerini Katolik Leuven Üniversitesi Felsefe Enstitüsünden aldı. ODTÜ Felsefe Bölümünde öğretim üyesi olarak Mantık, Bilim Felsefesi, Eleştirel Düşünce ve Formal Ontoloji üzerine dersler vermektedir. Yaş ve eğitim düzeyi farklılık gösteren birçok grupla çalışmalar yaptı. 12-15 yaş arası çocuklarla yapay zekâ felsefesi üzerine çalışarak onlara sorgulayıcı yönlerini keşfettirmeyi amaçlamaktadır. Doktora düzeyinde ileri düzey mantık ve analitik çözümleme seminerleri vermektedir.