BMO Çevrimiçi Üye Toplantısı

BMO 7. Dönem Olağan Genel Kurulu ve Seçimlerini sizlerin yoğun desteğiyle Demokrat Bilgisayar Mühendisleri kazandı ve Bilgisayar Mühendisleri Odası (BMO) yönetimine geldi. BMO, hem kuruluş tarihi hem de üyelerinin yaş ortalaması bakımından TMMOB’nin en genç odası olmasına karşın sektörde 40 yılını aşmış üyelerinin deneyimi ile mesleğimizin bize kazandırdığı devingenliği bütünleştirmeyi başararak kuruluşundan bu yana son derece değerli işler yaptı. Güncel gelişmeleri yakından izleyerek tarihe önemli notlar düştü, meslektaşlarımızın hakları ve örgütlenmesi için hevesini ve heyecanını hep diri tutarak çalışmayı sürdürdü.

Odamız 7. döneminde özellikle iki hedef üzerinde yoğunlaştı. Birincisi, komisyon ve çalışma gruplarını daha işlevsel hale getirmekti. Bu nedenle, Komisyon ve Çalışma Grupları (ÇG) arasında bir ayrıma gidildi. Komisyonlar, Oda’da sürekli olarak yürütülmesi zorunlu olan faaliyetler için çalışıyorlar. ÇG’ler daha çok çıktı odaklı faaliyet yürütüyorlar. Komisyon ve ÇG’lerimiz ilk toplantılarını yaptılar ve önümüzdeki aylarda Komisyon ve ÇG’lerin çıktılarını tartışmaya başlayacağız. İkinci hedef ise Temsilcilikler ilişkilerin güçlendirilmesi. Bu dönemde, hem temsilciliklerdeki gelişmeleri ve gereksinimleri en kısa sürede Yönetim Kuruluna taşımak hem de merkezdeki gelişmeleri yerellere taşıyarak temsilciliklerimizi mücadele sürecine daha etkili bir şekilde katmak istiyoruz.

7. Dönem Çalışma Programı‘dan da görülebileceği gibi özellikle bu iki hedefi gerçekleştirmek istiyoruz. 18 Temmuz, Perşembe günü saat 20.30’da çevrimiçi düzenleyeceğimiz üye toplantısında bugüne kadarki 7. Dönem Çalışma Programımız ve bugüne kadarki faaliyetlerimiz hakkındaki görüş ve önerilerinizi almak istiyoruz.

Çevrimiçi Üye Toplantımıza katılımınızı bekliyoruz.

Saygılarımızla,

BMO 7. Dönem Yönetim Kurulu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası