Yaşasın 19 Mayıs Bağımsızlık Yürüyüşü, Yaşasın Cumhuriyet!

105 yıl önce bugün, topraklarımızda emperyalizme karşı Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde atılan o cesur adımdan önce padişahlar devrilemez, hilafet yenilemez, emperyalizm kovulamaz sanılıyordu. 19 Mayıs teslimiyete ve çaresizliğe hayır diyen Anadolu halkının kaderini kendi elleriyle yaratmaya karar verdiği gündür. O gün başlayan mücadele; sultanların, halifelerin yenilebileceğinin, emperyalizmin sökülüp atılabileceğinin en büyük kanıtıdır. Saltanatı yıkan, halifeyi kovan, emperyalist güçlere karşı zafer kazanan o mücadele,  Cumhuriyet ile taçlandırılmış ve bu kutlu gün gençliğe armağan edilmiştir.
 
105 yıl sonra bugün de Türkiye aynı karanlığa, umutsuzluğa ve çaresizliğe mahkûm edilmek isteniyor. Ülkemizde yaşayan milyonlarca genç; eğitim fırsatlarındaki eşitsizliğe ve ekonomik krizden güç alan tarikat ve cemaatlerin baskısına rağmen eğitimlerini tamamlayabildiklerinde bu sefer de işsizlik tehdidiyle karşı karşıya kalıyorlar. Hayatları boyunca etnik ve dini aidiyetleri sebebiyle ayrımcılıkla mücadele etmek zorunda kalacak olduğunu bilen, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin her yerde karşısına çıkacağını gören gençler üstüne bir de güvencesiz işlerde düşük ücretlerle çalışmak zorunda bırakılmanın yarattığı gelecek kaygısıyla başka ülkelerde yaşamanın yollarını arıyor. 
 
Umut, cesaret ve örgütlülük bir halkı o günlerin karanlığından aldı ve cumhuriyetin aydınlığına taşıdı. Bizi yeniden eski karanlık düzene teslim olmaya zorlayanlarla mücadele etme gücünü ve cesaretini yine o günlerden alıyoruz ve Bilgisayar Mühendisleri Odası olarak bugünlere ulaşmamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygıyla anıyor, gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.
 
Herkesi cumhuriyet değerlerini korumaya ve savunmaya devam etmek üzere mücadele saflarına davet ediyoruz.
 
Yaşasın 19 Mayıs bağımsızlık yürüyüşü, Yaşasın Cumhuriyet!

TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası

7. Dönem Yönetim Kurulu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası