Bilgisayar Mühendisleri Kurultayı Tamamlandı

Bilgisayar Mühendisleri Odası (BMO) olarak her dönem bir kez düzenlediğimiz Bilgisayar Mühendisleri Kurultayı’nın (BMK) dördüncüsü Galatasaray Üniversitesi Ortaköy Yerleşkesinde iki gün süren oturumlarla tamamlandı. İstanbul’daki kötü hava koşullarına rağmen çok sayıda meslektaşımız, üniversite öğrencileri ve konulara ilgi duyan yurttaşlarımız katılım gösterdi.

Kurultayın ilk gününe dair “Bilgisayar Mühendisleri Kurultayı Başladı” haberimizi okuyabilirsiniz.

BMK’nin ikinci günü, saat 11’de Prof. Dr. Cem Say ve bilgisayar mühendisi Tanol Türkoğlu’nun “Geleceğin Zekâsı ve Dijital İnsan(lık)” konulu söyleşisiyle başladı.

Saat 12’de başlayan “Afet, Bilişim ve İletişim“ başlıklı oturumu odamız adına Güler Sağıt yönetti. İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümünden Doç.Dr. Caner Güney ve araştırmacı gazeteci Füsun Sarp Nebil konuşmacı olarak yer aldılar.

Verilen yemek arasının ardından “Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi” başlıklı oturuma geçildi. Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şebnem Baydere’nin yönettiği oturumda Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Oğuztüzün, İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sema Oktuğ, İstanbul Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Evren Şeker ve odamız Eğitim Komisyonu Başkanı İ. İlker Tabak katılımcılara seslendiler.

Kurultayın “Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi” oturumunda, geçtiğimiz haftalarda yitirdiğimiz, bu oturuma adını da verdiğimiz değerli hocamız Prof. Dr. Ziya Aktaş anıldı.

Günün ve kurultayın son oturumu “Meslekte Çalışma Koşulları ve Farklı Çalışma Deneyimleri” başlıklı açıkoturum oldu. Bu oturumu odamız adına yönetim kurulu üyemiz Adil Güneş Akbaş yönetti. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tuna Tuğcu, bağımsız araştırmacı Dr. Aytül Fırat ve Albatros Bilişim Kooperatifi çalışan ortağı Ali Batuhan Dayıoğlugil’in konuşmalarıyla kurultayımızın oturumları tamamlanmış oldu.

Kurultayımızın oturumlarında video kaydı yapıldı. Videolar yayına hazırlandıktan sonra Odamızın YouTube kanalı üzerinden herkese açık olarak yayımlanacaktır. Kurultaydaki tartışmalar ve önerilerin Odamızın kurulları tarafından gözden geçirilerek bültenlerimiz, dergimiz ve toplantılarımız aracılığyla üyelerimize aktarılması ve tartışılması sağlanacaktır.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası