Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Semineri
Bilgisayar Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu BMO-Genç, Ankara’daki öğrencileri “Bilgisayar Mühendisliğine Giriş” seminerine çağırıyor.
– Mühendislik nedir, bilgisayar mühendisliği nedir?
– Mühendislik Eğitimi
– Mezuniyetten sonraki mühendislik hayatı
başlıklarını ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selim Temizer‘in katılımıyla konuşmak üzere bütün öğrenci arkadaşlarımızı 12 Kasım cumartesi günü saat 14:00’da TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası Genel Merkezinde gerçekleştirilecek seminere bekliyoruz.
Yrd. Doç. Dr. Selim Temizer kimdir ?
Selim Temizer, 1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden bölüm birincisi ve ODTÜ ikincisi olarak mezun olmuştur. Yüksek lisans ve doktora derecelerini, dünyanın en iyi üniversitesi olan Massachusetts Institute of Technology (MIT, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) kurumunda, Yapay Zeka Laboratuvarı’nın bir üyesi olarak, 2001 ve 2011 yıllarında tamamlamıştır. Son 20 yıl içinde bilgisayar bilimleri alanında MIT’ye lisansüstü eğitim için kabul edilen tek Türk bilim insanıdır. Ayrıca yine son 20 yıl içinde MIT’den bilgisayar bilimleri alanında doktora derecesi ile mezun olan toplam 3 Türk bilim insanından birisidir. Türkiye’de savunma sanayii alanında faaliyet gösteren 3 önemli firmada toplam 2 yılı aşkın bir süre çalışmıştır. Askerlik hizmetini Genelkurmay Başkanlığı, Bilimsel Karar Destek Merkezi’nde (BİLKARDEM) yedek subay olarak tamamlamıştır. 2012 yılının başından bu yana ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde yardımcı doçent kadrosunuda görev yapmaktadır. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde vermekte olduğu dersler, öğrenciler tarafından bölümde en yüksek talebi gören dersler haline gelmiştir. Derslerine,ODTÜ’nün diğer bölümlerinden ve ODTÜ dışından dinleyiciler de sıklıkla katılmaktadırlar. Yardımcı Doçent Doktor Selim Temizer, yapay zeka, makine öğrenmesi, robotik sistemler, insansız araçlar, modelleme ve simülasyon sistemleri, ve borsalarda algoritmik ticaret konuları başta olmak üzere oldukça geniş bir yelpazede araştırmalar yürütmektedir.